Районна газета

АГРАРІЇ РАЙОНУ РОЗПОЧАЛИ ЗБИРАЛЬНІ РОБОТИ

В районі розпочато збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Станом на 28.07.2017 сільськогосподарськими підприємствами обмолочено 769 га озимої пшениці, намолочено 3434 тонни при середній урожайності 44,7 ц/га.

АГРАРІЇ ЯМПІЛЬЩИНИ ЗАВЕРШУЮТЬ ПОСІВ ЯРИХ КУЛЬТУР

Станом на 06.06.2017 сільськогосподарськими підприємствами посіяно ярих культур на площі 11258 га,  в тому числі ярих зернових та зернобобових – 5511 га, технічних – 5608 га, однорічних трав – 134 га.

Підприємства продовжують роботи щодо обробітку посівів пестицидами від небажаної рослинності, шкідників, хвороб рослин. 

В РАЙОНІ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ КОМПЛЕКС ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ

Станом на 27.04.2017 сільськогосподарськими підприємствами району посіяно ярих культур на площі 8043 га, або 63 % до прогнозу, в тому числі ярих зернових та зернобобових – 3334 га, або 44% до прогнозованих площ.

Підприємствами розпочато роботи щодо обробітку посівів пестицидами від небажаної рослинності, шкідників, хвороб рослин. 

В РАЙОНІ ПРОВОДИТЬСЯ ПОСІВНА КОМПАНІЯ

Станом на 12.04.2017 сільськогосподарськими підприємствами району посіяно ярих культур на площі 1967 га, або 15 % до прогнозу, в тому числі ранніх зернових та зернобобових – 1459 га, або 78% до прогнозованих площ, з них: ярого ячменю – 947 га (83%), вівса – 512 га (71%).

Підготовлено ґрунту під посів ярих культур – 7190 га, або 53% до прогнозу.

Завершено підживлення озимих культур, яке здійснено на площі 3604 га. Продовжуються роботи із закриття вологи, боронування озимих культур та багаторічних трав.

В УКРАЇНІ ОФІЦІЙНО СТАРТУВАВ МІЖНАРОДНИЙ ПРОЕКТ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ

Проектом USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» («Агросільрозвиток»), що здійснюється компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк», оголошено про початок надання грантів у межах свого Фонду стратегічних інвестицій згідно з Річним програмним запитом (APS) №01.

Загальною метою цієї програми грантів є розширення ринків збуту та збільшення доданої вартості  у плодоовочевому та м’ясомолочному секторі, впровадження нових міжнародних стандартів якості та безпечності сільськогосподарської продукції малих і середніх підприємств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.